Voer vijzels

Schroefvijzels

Vijzels

Wij leveren vijzels in de diameters 102 en 150 mm, bestemd voor horizontaal, vertikaal of schuinoplopend transport. De schroefvijzels zijn geschikt voor brok, meel, zaagsel en diverse andere producten. Enkele voorkomende toepassingen zijn:Schroefvijzel

Capaciteit

De schroefvijzels hebben een capaciteit tot circa 20

ton per uur. Wilt u een hogere capaciteit, dan kunnen wij daar

ook in voorzien.

Uitvoering

De schroeven worden rechtstreeks aangedreven door een hoogkwalitatieve  elektromotor met tandwielreductor in volledig aluminium.

De haakse overbrengingen, gebaseerd op het overstort principe, zijn voorzien van geharde tandwielen. Vijzels die gedeeltelijk leegdraaien kunnen voorzien worden van tussen- en eindlagering, dit levert minder slijtage op en een fluisterstil effect.

Schakeling

VTL Leek levert complete automatische schakelingen, met of zonder maximale draaitijd. De sensoren zijn al dan niet voorzien van een tijdsvertraging. Het is mogelijk uw schakelset te voorzien van een flitslamp, zodat u een eventueel probleem direct opmerkt. Voor het vullen van uw mengvoerwagen leveren wij een afstandsbediening, geschikt voor 4 vijzels.

 

 

 

Spiraalvijzels

Vijzels

VTL Leek heeft als één van de weinige leveranciers een breed pakket spiraalvijzels in het assortiment. Onze standaard diameters zijn 76 mm, 90 mm en 125 mm en zijn altijd ruim op voorraad in ons magazijn. Spiraalvijzels zijn veelzijdig in gebruik en doordat er gewerkt kan worden met bochten kan een spiraalvijzel praktisch overal gemonteerd worden. Enkele veel voorkomende toepassingen zijn:

Capaciteit

De spiraalvijzels hebben een capaciteit tot circa 7 ton per uur. Afhankelijk van de gevraagde capaciteit kan onze adviseur met u bepalen welk vijzel het meest voor u geschikt is.

Uitvoering

De buizen en bochten van de spiraalvijzels worden Spiraalvijzelstandaard in hoogwaardig kunststof geleverd. De supergladde binnenwand van de kunststofbuizen zorgt voor een soepele loop. De veerstalen spiralen zijn gewalst met de grootste precisie, waardoor slijtage wordt voorkomen. Als optie voor systemen waar dagelijks vele tonnen door wordt getransporteerd, kan VTL Leek als enige in Nederland een van PE vervaardigde kunststofbocht leveren. Hierdoor wordt de levensduur van uw installatie aanmerkelijk verlengd. Alle stalen onderdelen van de spiraalvijzels, uitgezonderd de spiraal zelf, worden thermisch verzinkt.

Schakeling

VTL Leek levert complete automatische schakelingen, met of zonder maximale draaitijd. De sensoren zijn al dan niet voorzien van een tijdsvertraging. Het is mogelijk uw schakelset te voorzien van een flitslamp, zodat u een eventueel probleem direct opmerkt. Uiteraard kunnen de motoren ook worden aangesloten op aansturing door uw stalcomputer.

webdesign: webburo